Melyik most a legerősebb nagyképernyős okostelefon?

Melyik most a legerősebb nagyképernyős okostelefon?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ha valaki mostanában szeretne okostelefont vásárolni, és a legnépszerűbb nagyképernyős készülékei közt válogatna, érdemes egy pillantást vetnie az alábbi táblázatra, mellyel könnyen összehasonlíthatók a készülékek specifikációi.

A telefon és tablet közti átmenetet jelentő phablet kategóriában bőven van már miből választani, minden valamirevaló gyártó indított már versenyzőt ezen a fronton. Legutóbb, éppen tegnap, a Microsoft csatlakozott az óriásmobilok körhöz a Lumia 950 XL készülékkel, ennek apropóján egymás mellé tettük a telefonokat.

Az összesített listát nézve úgy tűnik, ha ezek közül kellene választani, valamelyik androidos telefon közül lenne az egyik a befutó, a gyári adatokat nézve ugyanis a Nexus 6P és a Samsung Note5 is jobb, mint az iPhone 6s Plus, ami fölé a Microsoft is beígért új telefonjával. Azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy ezek az adatok sem árulják el a teljes igazságot a készülékekről. Egy nemrég elvégzett teszt szerint ugyanis jelenleg az iPhone-ok a világ leggyorsabb okostelefonjai, és a táblagépek között is csak a Microsoft Surface 3 Pro volt képes megelőzni az Apple készülékét. Hogy a Lumia 950 XL milyen eredményt nyújt a teszteken, az még kérdéses, a Microsoft mindenesetre "egy PC erejét" ígéri új telefonjainál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.