Ezt üzeni az Iszlám Állam az Anonymousnak

Ezt üzeni az Iszlám Állam az Anonymousnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felfigyelt az Iszlám Állam az Anonymous által bejelentett "totális háborúra". Az iszlamista terroristák szerint az Anonymous hackerei idióták.

Egy, az Iszlám Államhoz kötött felhasználó a Telegram szolgáltatásban tett közzé egy bejegyzést arra reagálva, hogy az Anonymous „totális háborút” hirdetett a szélsőséges iszlamisták ellen. „Mégis mit fognak meghackelni?”, fogalmaztak a nyilvános körüzenet írói, utalva arra is, hogy eddig csak e-mailes és twitteres fiókokat sikerült feltörnie a hackercsoportnak. (Amelynek eredményeként viszont személyes adatokat is közzétettek már a terroristákról.)

Bár ez igaz – ahogyan az is, hogy az Anonymous-hackerek eddigi tevékenysége nem jelent veszélyt az Iszlám Állam létére –, az üzenet jó eséllyel egy olyan PR-akció része, melyben a terrorszervezet megpróbálja pályán kívülre helyezni az Anonymoust – miközben azért félnek attól, hogy a legkomolyabb nyugati hackerek nagyobb károkat is tudnak okozni nekik. Ezt erősíti például az is, hogy a Business Insider szerint az említett körüzenet második részében tippeket adnak tagjaiknak ahhoz, hogyan tudják kijátszani a hackereket – márpedig ha komolytalannak tekintenék őket, erre nem lenne semmi szükség.

Szintén az üzenet figyelemelterelő jellegét erősíti az a brit kormányzati bejelentés, amely szerint az Iszlám Állam igencsak próbálkozik online fronton is: internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezik.

Ha érdeklik az ügy fejleményei, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.