Erős aksi, gyors processzor és nagy képernyő a Huawei új telefonjában

Erős aksi, gyors processzor és nagy képernyő a Huawei új telefonjában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb taggal bővült a Huawei portfóliója, a Mate 8 a csúcskategóriában indul harcba.

A Huawei új zászlóshajójának burkolatát, akárcsak az általunk is tesztelt és dizájn tekintetében kifejezetten megnyerő Mate S esetében, alumíniumból alakították ki. Az előlapot, szintén a Mate S-hez hasonlóan, egy lekerekített üveggel szépített képernyő uralja, ami ezúttal 6 hüvelykes méretet és Full HD felbontást kapott.

©

A Mate 8 a gyártó legújabb, nyolcmagos Kirin 950 SoC lapkakészletet kapta meg, ami négy, egyenként 2,3 GHz-es Cortex-A72, és négy energiatakarékos, 1,8 GHz-es Cortex-A53 magból áll.

Fontos belsőség még a 8 megapixeles elülső, valamint a 16 megapixeles főkamera, ami mellett helyet kapott a Huawei tapasztalataink szerint nagyon gyorsan működő ujjlenyomat-leolvasója is. Fontos még az aksi: a Mate 8 – a Mate S-el ellentétben – a Mate-szériához méltó, nagy kapacitású, 4000 mAh-es akkumulátort kapott.

©

Az Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel és EMUI 4.0 felülettel érkező készüléket 3 és 4 GB RAM-mal is lehet majd rendelni: előbbihez csupán 32 GB, míg utóbbihoz 64 és 128 GB tárhely társul. Az ára ennek megfelelően 480, 590 és 700 dollár lesz, vagyis hazai adózás mellett nagyjából 180 ezer és 260 ezer forint között mozog majd – ez a telefon nem lesz olcsó.

Az okostelefon egyelőre csak Kínában elérhető, a nemzetközi piacra dobást a januári CES idejére ígéri a gyártó.

Ha érdeklik az új androidos telefonok, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.