Nem tévedés: 2000 forint sem lesz a világ legolcsóbb okostelefonja

Nem tévedés: 2000 forint sem lesz a világ legolcsóbb okostelefonja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Még egy átlagos telefontok is többe kerül, mint a világ legolcsóbb okostelefonja.

Az indiai Ringing Bells telefongyártó terméke a Freedom 251 nevű okostelefon, amelyik holnap mutatkozik be hivatalosan. Igazi különlegessége az ára, ugyanis 500 rúpiába, azaz körülbelül hét dollárba kerül, ami átszámítva még kétezer forint sincsen.

Egyébként nem ez a Ringing Bells első olcsó telefonja. Az 5”-es, 960 x 480 pixeles IPS kijelzővel szerelt Smart 1-ért például csak 44 dollárt (körülbelül 12 ezer forint) kértek, ehhez képest igazán jók a további specifikációk: 1 GB RAM, 8 GB natív tárhely, 8 MP-es hátoldali és 3,2 MP-es frontoldali kamera, 2800 mAh-s akku.

Persze a Freedom 251 jellemzői ennél nagy valószínűséggel gyengébbek lesznek, de kétezer forintért azért ne várjunk csodát.

©

Az india kormány egyébként több együttműködést is kötött már hazai és külföldi gyártókkal, hogy minél olcsóbb okostelefonokkal és tabletekkel lehessen bevezetni a lakosságot az internet korába. Egy ilyen, az indiai kormány és a brit DataWind készülékgyártó között született együttműködés gyümölcse Z Aakash tablet, amelyért mindössze 35 dollárt (nem egészen tízezer forintot) kérnek.