Itt a Huawei új androidos csúcstelefonja, benne egy különleges megoldással

Itt a Huawei új androidos csúcstelefonja, benne egy különleges megoldással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A felső kategóriában elvárható minden fontosabb képességgel felvértezte legújabb zászlóshajóját a Huawei. A különlegesség ezúttal a kamerában, vagyis a kamerákban rejlik.

Túl sok meglepetés nem hangzott el a Huawei bemutatóján, az új csúcsmodellként színpadra állított P9-ről korábban nagyjából minden kiszivárgott, a gyártó csupán hitelesíteni tudta a pletykákat.

Az elődmodell P8-hoz hasonlóan a Huawei idén is mindenben az Apple aktuális iPhone-jához hasonlította a készüléket. Kiderült például, hogy nagyjából ugyanakkora telefonokról beszélünk, viszont míg az iPhone 6s előlapján csak egy 4,7 colos hasznos felület (képernyő) fért el, addig a Huawei egy hasonló méretű házba egy 5,2 colos képernyőt passzírozott bele. Ahogy a nagyobb Mate 8 modell esetében, a P9-nél sem vitték 1080p-s Full HD-nál feljebb a kijelző felbontását, ami jó hatással van az üzemidőre.

©

A telefonba – mondhatni: szokás szerint – sajt fejlesztésű chipjét pakolta a Huawei: a nyolcmagos Kirin 955 négy 2,5 GHz-es és négy 1,8 GHz-es processzormaggal hasíthat. Emellé jön a 3 GB RAM, valamint a hírek szerint 32 gigás tárhely, a prémium verzióban pedig 4 GB RAM és 64 gigás belső tárhely.

Ahogy az már nyílt titok volt, idén a telefon (dupla) kamerarendszere került fókuszba, amit a Huawei az optikában utazó Leicával rakott össze. Két, szinkronban dolgozó 12 megapixeles kameráról van szó, az egyik a kép részletességéért felel, a másik pedig a színek pontos rögzítésére figyel oda.

Ezek mellett a Huawei P9 természetesen megkapta a felső kategória szokásos jellemzőit, van benne 4G/LTE mobilnet, NFC képesség és a hátlapján egy ujjlenyomat-leolvasó. (Ennek az elhelyezkedésnek az előnyeiről már írtunk a Mate 8 tesztjében.) Az új típusú, USB-C csatlakozóval szerelt mobil akkumulátora 3000 mAh-es.

Az április 16-án piacra kerülő P9 alapverziója (3 GB RAM, 32 GB tárhely) 599 euróba, az extra kiadás (4 GB RAM, 64 GB tárhely) 649 euróba kerül majd. Ez még az ármagyarításkor időnként hozzászámolandó áfa nélkül is jóval magasabb, mint a tavalyi P8 ára: akkor 170 ezer forintról volt szó, most pedig legkevesebb 187 ezerbe kerül majd az alapmodell.

Ha máskor is tudni szeretne az új és érdekes androidos telefonokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.