Majdnem pórul járt egy olimpikon: 1,3 millió forintos telefonszámlát kapott Rióban

Majdnem pórul járt egy olimpikon: 1,3 millió forintos telefonszámlát kapott Rióban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már Brazíliában töltötte le a telefonjára napjaink legnépszerűbb játékát egy japán szertornász, aki megfeledkezett arról, milyen drága is a külföldi mobilnetezés.

Az ötszörös olimpiai érmes Ucsimura Kóheinek alighanem a riói lesz a legemlékezetesebb olimpiája. Ezt egyelőre nem az idei eredményei, hanem a telefonszámlája miatt gondoljuk: a szolgáltató ugyanis már jelezte, hogy ez 500 ezer jen, azaz kb. 1,3 millió forintos lesz.

A Kyodo hírügynökségre hivatkozó The Verge beszámolója szerint Ucsimura akkor töltötte le a Pokémon GO-t, amikor megérkezett az olimpia előtti utolsó edzésére, São Paulóba. Ezután játszott is vele, és bár a Pokémon GO nem használ túl sok mobilnetet, külföldön mobilnetezni nagyon drága, még akkor is, ha az ember csak rövid ideig teszi. Így amikor a szolgáltató jelezte, hogy mennyi lesz a számla, Ucsimura hitetlenkedve nézegette az erről szóló értesítést.

A szolgáltató elnéző volt a – valószínűleg más miatt sokkal jobban izguló – japán olimpikonnal, egy rövid ügyfélszolgálati telefonálás után visszamenőleg is megadták neki a napi 30 dolláros (kb. 8 ezer forint) roamingtarifát.