Annyi filmet, fotót tárolhat, amennyit csak akar, ha ezt az eszközt használja

Annyi filmet, fotót tárolhat, amennyit csak akar, ha ezt az eszközt használja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legyen szó képekről, zenéről, filmekről, lesz bőven tárhelye annak, aki a Lenovo új külső tárolóegységét használja. Ráadásul még csak az eszköz közelében sem kell lennie, ha adatokat akar rávinni.

Sok egyéb mellett egy nagy kapacitású külső tárolóegységet is bemutat az idei CES-en a Lenovo. A Smart Storage nevű eszköz akár 6000 GB-nyi adatot is őrizhet, számos kapcsolódási lehetőséget kínál, és akár távolból is ráküldhetők az adatok.

Beépített arcfelismerőjével az arcok alapján automatikusan rendeztethetők a fotók. A tárolóegységen tartott filmek megnézéséhez természetesen vezeték nélküli kapcsolatot is lehet használni, de ha ez nem lenne elég gyors, akkor ott az USB-s megoldás. A tárolóeszközön tartott fájlokat titkosítani is lehet, és persze szinkronizálhatók a számítógépre frissen felkerült tartalmak.

©

A Smart Storage belsejében 1,6 GHz-es, kétmagos Intel Celeron N3060 processzor dolgozik 2 GB-nyi RAM-mal. A tárolóeszköz májusban kerül kereskedelmi forgalomba 140 dolláros (körülbelül 41 ezer forintos) áron.