Pénz állhat a házhoz: jön a pénzgyűjtő funkció a Facebookra

Pénz állhat a házhoz: jön a pénzgyűjtő funkció a Facebookra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vannak olyan esetek, amikor óriási segítség lenne egy közösségnek, ha gyorsan és egyszerűen tudna adományokat gyűjteni. Mostantól erre a Facebook is alkalmas.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet használni a Facebook új funkcióját, de már alig várjuk, hogy az egész világon megjelenjen. Ez ugyanis a közösségi oldal eddigi talán leghasznosabb újítása: megjelent rajta az adománygyűjtés lehetősége.

©

Nagyon egyszerűen használható: csak meg kell adni, hogy milyen kategóriában és pontosan mire kellene a pénz, az adománygyűjtő oldalnak adni kell egy nevet, és nem árt pár fotót is csatolni, a szöveges leírás megadása után pedig létre is jön az adományozás lehetősége.

Az adományozóknak csak ki kell választani vagy meg kell adni egy összeget, és egy érintéssel – ahogy azt a Messengerben is megszokhatták a kivételezett országok felhasználói – utalhatják is a pénzt. Megadható az is, hogy mennyi pénzre van szükség, így mindig látszik az adománygyűjtő oldalon, hogy mennyi pénz hiányzik a cél eléréséhez.

Természetesen nem lehet akármire gyűjteni, a Facebook e tekintetben szigorú, egyelőre hat kategóriában lehet ilyen akciót kezdeményezni: természeti katasztrófák károsultjai, oktatással kapcsolatos adományok, orvosi segítség, kezelésre szoruló állatok megmentése, káresetek (pl.: lakástűz, autóbaleset) kezelése, temetés költségeihez való hozzájárulása és az elhunyt szeretteinek támogatása.

Ha értesülni szeretne róla, hogy mikor lehet majd Magyarországon is adományokat gyűjteni a Facebook segítségével, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.