Fejre állt a világ? Galaxy S8-akat fog árulni a Microsoft

Fejre állt a világ? Galaxy S8-akat fog árulni a Microsoft

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hónap egyik legmeglepőbb híre, hogy a Microsoft, a Windows Phone és a Windows 10 Mobile atyja Samsung Galaxykat for árulni. Ha már a windowsos mobilokat senki nem veszi.

Április 1-je ugyan csak holnap van, de hír olyan vicces, hogy akár tréfának is vehetnénk (de nem az): a redmondi óriás androidos telefonokat kezd értékesíteni. Együttműködik a Samsunggal, hogy piacra vihesse a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ Microsoft Editiont. Valójában arról van szó, hogy a vadonatúj Samsung-telefonokra – itt nézheti meg, hogy mit tudnak – olyan Microsoft-appok kerülnek (ahogy a készüléket csatlakoztatják a wifire és konfigurálják), mint az Office, a OneDrive, a Cortana vagy az Outlook.

Bár a Samsung-mobilokon már korábban is voltak előre telepített Microsoft-alkalmazások (a két cég közötti ilyetén együttműködés 2015 márciusában kezdődött), de ez az első eset az ilyesfajta teljes testre szabásra. Ráadásul a Microsoft a saját üzleteiben fogja árulni ezeket a telefonokat.

©

Az új Samsung-modellek április 21-én érkeznek a Microsoft boltjaiba, és a redmondiak szerint ez remek lehetőség lesz arra, hogy a szolgáltatásaikat minél szélesebb körben megismertessék – ha már a windowsos telefonok annyira nem mennek. Állítólag elő is lehet rendelni a Microsoft-kiadású Galaxykat, de csak az amerikai Microsoft-viszonteladói boltokban, a cég weboldalán ugyanis ennek még semmi jele.