Máris problémák a Galaxy S8-cal: becsapható az arcfelismerés

Máris problémák a Galaxy S8-cal: becsapható az arcfelismerés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kezdődik – mondhatnánk. Épp csak hogy bejelentették a Galaxy S8-at, illetve az S8+-t, már hallani negatívumokat róla.

A vadonatúj Samsung Galaxy S8 és S8+ többféleképpen is azonosíthatja a felhasználót, ezek közé tartozik az arcfelismerés. Elég egy szelfit készíteni, és a továbbiakban, ha nyitni akarják a telefont, csak szembe kell nézni a készülékkel. Ilyesfajta és hasonló biometrikus azonosítókat már sok készülékben használnak, és nem egyszer kaptunk hírt arról, hogy bizony kicselezhetők ezek a megoldások.

Most épp a vadonatúj Galaxy S8-at hozták hírbe: egy olyan videó került fel a YouTube-ra, amelyben azt demonstrálják, hogyan lehet feloldani egy S8 zárolását a tulajdonos Facebook-fotójával. Azt nem tudni, milyen felbontású fotót használtak ehhez, illetve hogy milyen szögben tették a képet a telefon kamerája elé, ezzel együtt már csak azért is aggasztó, mert a Samsung a meg nem erősített hírek szerint az elkövetkező hónapokban akarja bevezetni az arcfelismerést mobil fizetési rendszeréhez. Jelenleg csak a mobil felnyitására alkalmas a dolog.

Egyszerűen kicselezhető?
©

A dél-koreai gyártó egyelőre nem kommentálta az esetet – írja a The Hacker News –, hozzátéve, hogy remélhetőleg azért, mert még nem az arcfelismerő szoftver végleges változatáról van szó, vagy csak egy bugról, amit a Samsung még javít április 21-ig (akkor kerülnek a boltokba az új készülékek).

Bárhogyan is legyen, a legjobb, ha a hagyományos PIN-kódot használjuk telefonunk zárolására, még mindig ezt a legnehezebb kicselezni.

[Frissítés: cikkünk megjelenése után a Samsung megkereste szerkesztőségünket, és közölték: még a Galaxy S8 és S8+ piaci bevezetése előtt elérhetővé tesznek egy rendszerfrissítést a készülékek arcfelismerőjéhez.]