Spéci, 24-az-1-ben kamerát dob piacra a Facebook, de bárki nem veheti majd meg

Spéci, 24-az-1-ben kamerát dob piacra a Facebook, de bárki nem veheti majd meg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új 360 fokos kamerákat mutatott be a Facebook, amelyek egy gömbben 6 és 24 kamerát foglalnak magukba. Így nem csak látni lehet a virtuális valóságot, de körbe is lehet benne nézni.

A Facebook F8 fejlesztői konferenciáján mutatta be az x6 és x24 kameráit, amelyek a – többek között a Skype-hívásoknál sokkal izgalmasabb beszélgetésekre alkalmas – virtuális valóságot tennék látványosabbá. A 360 fokos kamerákat forradalmasító eszközök ugyanis olyan képet mutatnak, amivel VR-szemüvegben végre nemcsak látni lehet a virtuális környezetünket, de körbe is lehet benne nézni.

©

A nevüket onnan kapták, hogy a tavalyi 17 kamerás, repülő csészealjnak tűnű termék helyett egyszerre 6 és 24 kamerából állnak egy gömb alakzatban, ez a módszer pedig biztosítja a nagyobb perspektívát.

Bemutatáskor ezt azzal a gyakorlati példával szemléltették, hogy amíg a hagyományos VR-kamerákkal egy bokor túloldalából semmit nem látunk, addig itt sokkal jobb a 3D-élmény, a bokor mögé is nézhetünk, érzékelhetők a dolgok mélysége és részletei, valósághűbb a környezet, amelyet körbe is tudunk járni – mármint virtuálisan az Oculus Rift révén.

Ezeket a kamerákat átlag felhasználók nem tudják majd megvásárolni, csak komolyabb tartalomgyártók. Az áruk egyelőre ismeretlen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.