Gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti, van-e vírus a gépén

Gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti, van-e vírus a gépén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az alábbi programban már csak azért is megbízhatunk, mert az igazán sokoldalú VirusTotal fájlanalizáló funkcióját használja.

Ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy semmi sem fertőzi a gépét, akkor futtassa le a NoBot nevű windowsos programot. Ebbe az ingyenes anti-malware szoftverbe beépítették a jól ismert VirusTotal fájlanalízisét, így akár több mint félszáz víruskergetővel vizsgáltathatja át a gyanús fájlt.

Ha ugyanis a NoBot ilyet talál, akkor a VirusTotallal is ellenőrizteti azt, és kijelzi, hogy mit talált a meta víruskereső. Még arra is van lehetőség, hogy megtisztítsuk gépünket a fellelt fertőzéstől.

©

A víruskereső használata egyszerű, a felülete ugyan nem túl látványos, viszont jól áttekinthető. A letöltése, telepítése, majd az indítása után engedélyezni kell rendszerünk átvizsgálását. Ezt a Scan feliratra kattintva kezdeményezhetjük. A Settings (Beállítások) alatt változtathatjuk meg a különféle vizsgálati opciókat. Arra is van lehetőség, hogy karanténba tárjuk a gyanús állományokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.