Már keringenek a pletykák: ilyen lehet a Samsung Galaxy S10

Már keringenek a pletykák: ilyen lehet a Samsung Galaxy S10

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte még ki sem hűlt a Galaxy S9 bemutatóterme, egyre több pletyka kering a Samsung következő zászlóshajójáról, a Galaxy S10-ről.

Bár még bő fél évet kell várni arra, hogy a Samsung bemutassa legújabb csúcsmobilját, a Galaxy S10-et, már most hallani olyan pletykákat, amelyek a készülék teljesítményére és felépítésére vonatkoznak. Hogy ezekből mennyi a valós információ, azt egyelőre nehéz lenne megítelni, a különböző elejtett dolgokból azonban egy igen jó mobiltelefon képe rajzolódik ki. Pontosabban szólva háromé.

Igen, háromé, a koreai ETNews szerint ugyanis rögtön három zászlóshajóról is lerántja a leplet a Samsung. Ezeket a mobilok egyelőre a Beyond 0, Beyond 1 és Beyond 2 kódnévvel futtatják, érdekességük pedig, hogy különböző kameraspecifikációval érkeznek. Az elsőn egy, a másodikon kettő míg a harmadikon három optika lesz majd a hátlapon csakúgy, mint a Huawei P20 esetében volt. A Beyond 0 és 1 kijelzője 5,8 colos lesz, míg a Beyond 2 6,2 colos kijelzővel érkezhet.

Illusztrációnkon a Galaxy S9 látható.
©

A szintén koreai The Bell információi szerint az ujjlenyomat-olvasó terén nem lesz változás, vagyis a hátlapon, a kamera mellett helyezkedik majd el. A The Investor szerint ugyanakkor nem kell csüggedniük azoknak sem, akik az ujjlenyomat-olvasónál valami újabb azonosítást is szeretnének a készülékbe, a pletykák szerint ugyanis a mobil képes lesz az arc 3D-s szkennelésre. Mindez azt jeleneti, hogy az íriszszkenner kikerül a mobilból.

A Gizmodo szerint ezt erősíti meg, hogy a Samsung nemrég összeállt a 3D-s kamerákat készítő Mantis Vision nevű startuppal, valamint a kamera modult fejlesztő Namugával, hogy jobb arcfelismerő szoftvert építsen.

Ahogy a cikk elején is említettük, mindezek egyelőre csupán pletykák, így könnyen lehet, hogy a végeredményben lesz még változás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.