A MÁV megcsinálta: itt az okostelefonnal vásárolható vonatjegy

A MÁV megcsinálta: itt az okostelefonnal vásárolható vonatjegy

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vasúttársaság szerint immár minden androidos és iOS-es okostelefonnal vásárolható vonatjegy a Vonatinfó alkalmazáson keresztül.

Jegyvásárlási funkcióval bővítették a MÁV applikációját, a Vonatinfót, amelyen keresztül a MÁV-START és a GYSEV szolgáltatási területére érvényes belföldi, egy útra szóló menetjegyüket és a hozzá kapcsolódó felárakat, pót- és helyjegyeket, valamint a kerékpár- és kutyajegyet is meg lehet venni. Az alkalmazásba letöltődő jegyeket pedig immár offline, azaz internetelérés nélkül is be tudják bemutatni az utasok – közölte a vasúttársaság.

A MÁV szerint nemcsak a sorban állás elkerülése miatt érdemes mobiltelefonon vonatjegyet venni: aki az androidos telefonokra innen, iPhone-okra pedig innen letölthető alkalmazásból vásárol, 10 százalékos kedvezményt kap.

Az appot – amely menetrendi és térképes utastájékoztatási alkalmazásként indult – már 400 ezren töltötték le. A jegyvásárlási funkcióval kiegészített béta verziót ezer fős Android-felhasználó csoporton tesztelték, és amióta bárki számára elérhető, már 131 ezer androidos telefonon frissítették.

A jegyvásárláshoz az appban regisztráció szükséges, mivel a tiketteket névre kell megvásárolni. Egy vásárló több jegyet is vehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások