Ha ez a játék megjelenik, biztosan kasszasiker lesz: itt az első gameplay videó a Cyberpunk 2077-ről

Ha ez a játék megjelenik, biztosan kasszasiker lesz: itt az első gameplay videó a Cyberpunk 2077-ről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Gécs Dániel

Régóta ismert, hogy új játékon dolgoznak a díjnyertes Witcher 3 fejlesztői, de a közönségnek csak most először adatik meg, hogy közelebbről is szemügyre vegye azt.

Óriási felhajtás övezi a Witcher-sorozat alkotóinak új játékát, már csak azért is, mert a Cyberpunk 2077-et eddig csak néhány szerencsés újságíró láthatta, és ők is csak zárt ajtók mögött. A készítők pedig gondosan ügyeltek arra, hogy az ott elhangzottakból még véletlenül se jusson semmi a nyilvánosság tudomására, így az E3-as kedvcsináló, illetve néhány képernyőkép kivételével semmi más nem került a játékosok elé – eddig.

A CD Projekt RED néhány órája ugyanis egy sejtelmes, kizárólag számítógépes kódsorokat tartalmazó felvételt kezdett sugározni, melynek legvégén betöltött a program hivatalos gameplay videója is. Ez az első olyan képi anyag, amely során a konkrét játékmenet, a lengyel fejlesztők védjegyének számító dialógusrendszer, illetve a (közel)harc látható.

A Cyberpunk 2077 egy hatalmas, disztopikus világban játszódik, alapját pedig a '80-as években megjelent, hasonló elnevezésű szerepjáték szolgáltatja. A futurisztikus tematika révén a játékosnak nem csupán a hagyományos, a karakterét erősebbé tehető testre szabási rendszer áll majd rendelkezésére: különböző implantátumokkal, továbbá géntechnológiával is módosítható lesz a főhős külleme, illetve harci képességei.

A lengyel fejlesztőkről tudni kell, hogy programjaikat nagyon nem gyerekeknek készítik (a Witcher záróakkordjának tartott Wild Hunt sem volt az), így a Cyberpunk 2077-el is elsősorban a felnőtt(ebb), tehát jóval a 18 fölötti korosztályt célozzák.

A PlayStationre, valamint Xbox-ra is érkező játék megjelenési dátuma továbbra sem ismert. Grandiózus projekt lévén idén még biztosan nem lesz elérhető, és egyelőre a 2019-es debütálás sem vehető készpénznek.

Ha tudni szeretne a játékkal kapcsolatos fejleményekről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.