Windows 10 van a számítógépén? Hamarosan kap egy egy nagyobb frissítőcsomagot

Windows 10 van a számítógépén? Hamarosan kap egy egy nagyobb frissítőcsomagot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy – felváltva a Redstone 5 kódnevet – mi lesz a Windows 10 októberi frissítésének a neve. Nem kellett hozzá túl nagy fantázia, és nem is okoz különösebb meglepetést. Érdekesek lesznek viszont a frissítéssel érkező újdonságok.

A Microsoft már három éve világossá tette, hogy a Windows 10 lesz az utolsó Windows. Megszokhattuk már, hogy a név marad, csak épp tavasszal és ősszel kap egy-egy nagy frissítést. Az ősz már elérkezett, így hát érkezik az idei második nagy update, amelynek a hivatalos neve – leváltva a Redstone 5 kódnevet – Windows 10 October 2018 Update, azaz Windows 10 2018. októberi frissítés lesz. A Microsoft tehát egyszerűsít, elhagyja az alkotói frissítés nevet, tény, hogy az új elnevezés jobban megjegyezhető. A bejelentéssel egyidejűleg a cég azt is megerősítette, hogy a Windows 10 jelenleg már közel 700 millió eszközön fut.

Az októberi frissítésben megjelenik a Cloud Clipboard – ez a szolgáltatás abban segít, hogy a felhőtechnológia segítségével kerüljenek át fájlok egyik gépről a másikra, amennyiben mindkét eszköz ugyanazt a Microsoft-fiókot használja. Lesz úgynevezett sötét módja a File Explorernek, frissítik a játéksávot (Gane bár), fejlesztések érkeznek a Microsoft Edge-be, és – mint mindig – frissül a Notepad és a Snipping.

Korábban már hallani lehetett a frissítés egyik kiemelkedő jellemzőjéről, a Setsről is. Ezzel a funkcióval – akárcsak a böngészőablakoknál – csoportokba lehet(ne) szervezni a különféle windowsos alkalmazásokat, azonban ez a funkció végül kikerült a Redstone 5-ből, és nem lesz benne az októberi frissítésben. A Microsoft azért reméli, hogy 2019 tavaszára megérkezhet.

Az októberi frissítés állítólag egy prediktív modellt használ majd annak érdekében, hogy ne indítsa újra a számítógépet a frissítések telepítéséhez, amennyiben a komputer foglalt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.