Donald Trump sem érinthetetlen a Twitter vezetője szerint

Donald Trump sem érinthetetlen a Twitter vezetője szerint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Azt mondta, az elnököt is letiltanák, ha olyan tartalmat posztolna, ami nem felel meg a közösségi oldal szabályzatának.

Még Donald Trump sem áll a céges szabályzatok felett, őt is letiltanák, ha sértő tartalmat posztolna – állítja a Twitter vezérigazgatója. Jack Dorsey a Politicónak adott interjút, ahol arról kérdezték: mi történik akkor, ha egy vezető politikus feszegeti a közösségi médiát uraló szabályokat. Dorsey szerint Trump egészen újat hozott az amerikai elnökség történetébe azzal, ahogyan a közösségi oldalakat használja.

Trumpnál teljesen hétköznapi, hogy nem csak egyes eseményekre reagál a Twitteren, de előfordul, hogy itt jelent be egy-egy fontosabb politikai döntést is. Dorsey szerint a populista vezető számára a Twitter az, ami egy korábbi időszakban a politikusoknak a televízió, még korábban pedig a parlament volt.

A közösségi oldal az utóbbi időben egyre határozottabban kezdte el szűrni a jogsértőnek, abuzívnak ítélt tartalmakat, de ez megosztotta a közvéleményt: egyesek úgy látták, hogy a Twitter még mindig nem elég szigorú, mások viszont már most túl szigorúnak és politikailag elfogultnak tartják a döntéseket.

A sorozatos bal- és jobboldali támadások közepette a Twitter vezérigazgatója szerdán kénytelen Washingtonba menni, hogy részt vegyen a kongresszusi bizottsági meghallgatáson. Erre hosszas huzavona után kerül sor, Dorsey-nak a Facebook és a Google vezetőivel együtt kell számot adnia arról, hogy milyen elvek alapján döntenek a szabad beszéd határairól a platformjaikon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.