Outlookot használ? Megérkezett az új dizájn, kapott néhány új funkciót is

Outlookot használ? Megérkezett az új dizájn, kapott néhány új funkciót is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Microsoft közel egy éve pendítette meg, hogy ráncfelvarráson esik át az Outlook, mellé pedig több új funkciót is készítenek. A projekt mostanra ért be.

Nagy munkában van mostanság a Microsoft. A cég a Windows mellett az Office-programok kinézetét is átszabja, 2017 októbere óta pedig már azt is tudni, hogy az Outlookban is lesz némi változás. A fejlesztők a napokban az Outlook kapcsán bejelentették: már elérhető az új dizájn a windowsos alkalmazás, valamint a böngészős változat felhasználói számára. A ráncfelvarrás mellett több új funkció készült a levelezőhöz.

A felhasználók az Outlook-fiókon belül találkozhatnak majd egy "Próbálja ki a megújult Outlookot!" (vagy ehhez hasonló) felirattal, amelyre kattintva aktiválható új dizájn.

©

Az új felületen gyorsabb lesz például a keresés, a rendszer a háttérben – a személyes előzményeink alapján – a korábbinál okosabban próbálja meg kitalálni, mit akarunk éppen megtalálni.

©

Nem csak a levelek szövege kereshető, böngészhetünk a csatolmányok között is. Kifejezetten hasznosnak tűnik, hogy a Files (Fájlok) menüpont alatt a rendszer listázza az összes csatolt fájlt, amit eddig kaptunk, feltüntetve azt is, hogy ki küldte, mi volt az e-mail tárgya és mikor kaptuk meg. (Hasonlóan az Outlook mobilos alkalmazásához.)

©

Mostantól az Outlookban is küldhetünk rövid, előre megírt üzeneteket válaszként egy e-mailre.

©

A fejlesztők a naptárban is eszközöltek némi változást. A megújított Események ikonnak köszönhetően gyorsabban adhatunk hozzá egy-egy eseményt a naptárhoz, a rendszer pedig a lehetséges címek mutatásával segít a megfelelő helyszín kiválasztásában.

©

A Smart room suggestions névre keresztelt funkció a megbeszélések megszervezésében segíthet, többek között a meghívottak, az idő vagy épp az elérhetőség alapján.

©

Szintén a munkavégzést teheti hatékonyabbá, hogy a Kedvencek menüpont alatt csoportosíthatjuk a legfontosabb e-maileket feladó vagy épp kategória szerint.

©

A frissítések egyelőre csak az Outlook webes változatában érhetők el, a windowsos Outlook alkalmazást használók közül csak a Targeted Office program tagjai kapják meg a frissítést.

Akinek nem tetszene a változtatás, az visszatérhet az eddigi (korábbi) verzióhoz, de hogy erre meddig van lehetőség, azt nem közölte a Microsoft.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.