Vasárnap 12 órakor üljön le a Facebook elé: élőben közvetíti egy hacker, ahogy letörli Zuckerberget a Facebookról

Vasárnap 12 órakor üljön le a Facebook elé: élőben közvetíti egy hacker, ahogy letörli Zuckerberget a Facebookról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tajvan egyik legnépszerűbb etikus hackere (természetesen) a Facebookon jelentette be, élőben közvetíti majd, ahogy letörli a Facebookról Mark Zuckerberg Facebook-oldalát. [Frissítve.]

Valószínűleg nem lövünk mellé nagyon azzal, ha azt mondjuk, a legtöbben már eltervezték, milyen programot csinálnak majd maguknak a hétvégére. A kirándulástól a barátokkal való összejövetelig egészen biztos színes a paletta, mi azonban javasolnánk még egy programot a vasárnap ebéd mellé – vagy lehet, hogy épp helyette.

A tajvani hacker, Csang Cse-jüan (Chang Chi-yuan) a napokban jelentette be: tajvani idő szerint vasárnap 18 órakor, vagyis magyar idő szerint déli 12 órakor élőben közvetíti majd a Facebookon, ahogy feltöri Mark Zuckerberg Facebook-oldalát. Egész pontosan azt ígérte meg, hogy a Facebookra, hogy elérhetetlenné teszi azt.

©

A férfi saját bevallása szerint nem akart sem etikus, sem "sima" hacker lenni, csupán unatkozott és kellett neki egy kis pénz. A Bloomberg szerint egyébként Csang egy kisebbfajta híresség Tajvanon. A helyi busztársaság például beperelte, miután kihasználva a rendszer hibáit nagyjából 3 centért (kb. 8 forint) vett jegyet. Ilyesmi nemes gesztust már idehaza is láthattunk.

Csang állítólag feltörte már a Tesla és az Apple rendszerét is, bár ezt senki nem erősítette meg.

[Frissítés: A nagy hackelésből végül nem lett semmi.]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.