Jó hír, ha iPadje van: érkezik rá a teljes értékű Photoshop

Jó hír, ha iPadje van: érkezik rá a teljes értékű Photoshop

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vége a kornak, amelyben a Photoshop desktop termék volt, hamarosan ugyanis rendszerré válik – ekképp vezette fel az Adobe termékigazgatója azt, hogy nemsokára megérkezik a teljes értékű Photoshop iPadekre.

Bár az egyre jobb minőségű tabletek sok feladat elvégzésében remekelnek, még mindig vannak olyan programok, amelyek a PC-khez kötik a felhasználókat. Ilyen például a világ talán legjobb fotószerkesztője, az Adobe Photoshopja is. E program esetében viszont lényegi változások várhatóak: a hét elejei Adobe MAX rendezvényen ugyanis bemutatták az iPadre készült Photoshop (Photoshop for iPad) előzetes kiadását.

Ami a legjobb az egészben: nem valami lebutított, „light” verzióról van szó, hanem teljes értékű, az eredeti kódoláson alapuló Photoshopról, rétegkezeléssel, maszkolással, szerkesztő eszközökkel. Volt is vele munka rendesen, másfél évvel ezelőtt kezdtek bele az Adobe szakemberei a projektbe. Egyelőre még nem került bele a Photoshop valamennyi jellemzője, de az Adobe azon van, hogy a legrövidebb időn belül ezt is megoldja.

©

A tablet eltérő használata miatt némileg áttervezték az alkalmazás felületét, az eszköztárak kisebbek lettek, hogy nagyobb maradhasson a „munkaasztal”. Az érintőképernyőhöz új érintésvezérlő funkciók is érkeztek. Az app környezetfüggő felhasználói felületet használ, ami attól függően jeleníti meg a speciális opciókat, hogy milyen eszközt választottak ki.

Az iPad-verzió is PSD fájlokat használ, s mivel ezek szinkronizálva vannak a Creative Clouddal, így megvan az átjárás az állományok számára a PC és a tablet között. Konkrét megjelenési dátumról még nincsen hír, az Adobe úgy fogalmazott, hogy valamikor jövőre számíthatunk rá.

A The Verge megkapta az alkalmazás korai verzióját, és a tapasztalatait egy videóban foglalta össze:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.