Bátrabban napozhat majd, akinek Apple Watch van a csuklóján?

Bátrabban napozhat majd, akinek Apple Watch van a csuklóján?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha az Apple most nyilvánosságra került szabadalma helyet kaphatna a cég okosórájában, akkor nem kellene figyelni arra, hogy mennyit tartózkodunk a napon, az óra ugyanis figyelmeztetne, amikor az UV-sugárzás veszélyessé kezdene válni.

Az Egyesült Államok szabadalmi hivatala zöld utat adott egy Apple-szabadalomnak, amely a cég okosórájához kapcsolódik, s lehetővé tenné figyelmeztetés kiadását, ha túl sok káros UV-sugárzás érné a felhasználó bőrét.

Nemrég a L'Oréal állt elő egy hasonló, ruhára csíptethető kütyüvel. Az Apple azonban magát a karórát turbózná fel a szükséges technológiával: az elrendezés számos érzékelőt tartalmaz, amelyek nemcsak az UV-sugárzás erősségét mérnék, hanem azt is tudnák, hogy az óra viselője a szabadban van-e.

©

Az érzékelők adatait egy analizátor elemezné, s kiszámolná, hogy az adott sugárzási szintnél, az óra tulajdonosának bőrtípusát, illetve az egészségügyi ajánlásokat is figyelembe véve, meddig lehet a napon tartózkodni. ha letelt ez az idő, azonnal figyelmeztetést adna ki. Mi több, az időjárás-jelentés és a tartózkodási hely ismeretében akár előre is figyelmeztetheti a felhasználót a különösen nagy kockázatú napszakok előtt.

Az új funkció remekül kiegészíthetné a negyedik generációs Apple Watch egyéb egészségügyi funkcióit, például a túl alacsony vagy túl magas pulzusszámra figyelmeztetést vagy a már élesben is jól vizsgázott elesés-érzékelést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások