Megjöttek a Samsung új, pénztárcabarát telefonjai: itt az M10 és M20

Megjöttek a Samsung új, pénztárcabarát telefonjai: itt az M10 és M20

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hivatalosan is bemutatkoztak a Samsung Galaxy M családjához tartozó M10 és M20 mobilok. Az újdonságok Indiában kezdenek hódításba, de idővel más piacokon is felbukkanhatnak majd.

Néhány órája hivatalosan is bemutatkozott a Samsung Galaxy M néven útjára indított mobilsorozata, és a vadonatúj termékcsalád két képviselője, az M10 és M20 telefonok. Az újdonságokat Indiában leplezte le a Samsung.

A páros erősebbik tagja az M20. A 6,3 hüvelykes, IPS kijelzővel szerelt mobilban az Exynos nyolcmagos, 7904 típusú processzora dolgozik, míg a a grafikus gyorsítóból a Mali-G71 MP2 jutott. A RAM és a tárhely mérete kiadástól függően 3/4 GB vagy 32/64 GB. A V betűt formáló notch területen elhelyezett előlapi kamera 8, a hátulsó pedig 13 megapixeles, de utóbbi munkáját egy 5 megapixeles, 120 fokos ultra széleslátójú modul is segíti.

©

A telefon húzószámának a robosztus, 5000 mAh-s akkumulátort tekinthető. Az adatok védelméről a hátlapba épített ujjlenyomat-érzékelő gondoskodik. A mobil árát igen baráti, kiszereléstől függően 43 és 50 ezer forintnak megfelelő indiai rúpiában határozta meg a gyártó.

A sorozat gyengébb darabja, az M10 már visszafogottabb processzorral és GPU-val érkezik, illetve a RAM és tárhely méretei között is markáns különbségek figyelhetők meg: 2/16 GB-os vagy 3/32 GB-os opciókban lesz kapható. A hardveres kompromisszum viszont olcsóbb árcédulát is jelent, a mobil ennek megfelelően 35 ezer forintos indiai áron vihető haza.

©

Ezért cserébe viszont nem csak kisebb, alacsonyabb felbontású kijelzővel kell megbékélniük a vásárlóknak: a tartalmak 6,2 hüvelyken és 720 x 1520 pixelen jelennek meg. Az 5 megapixeles, f/2-es apertúrájú kamera ugyan arcfeloldásra is alkalmas, más biometrikus azonosítási módszer nincs, így ujjlenyomat-olvasóval sem rendelkezik. Akkumulátorának kapacitása szintén kisebb, 3430 mAh-t számlál.

Az újdonságok értékesítése február 5-től indul, egyelőre Indiában. Bár a cég elmondása szerint globális terjeszkedéssel számolnak, ennek időpontja még nem ismert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások