Végre iPaden és iPhone-okon is játszhatók a PlayStation 4 játékai

Végre iPaden és iPhone-okon is játszhatók a PlayStation 4 játékai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Windows és macOS rendszerű számítógépek után az iOS-eszközökre is elkészítette a PlayStation 4 úgynevezett Remote Play nevű funkcióját a Sony.

A japán vállalat aktuális konzoljához kiadott frissítéssel régi adósságát törleszti a PlayStation: immár az Apple mobileszközein is játszhatók a platformhoz tartozó videojátékok.

A Sony évekkel korábban fejlesztette ki úgynevezett Remote Play-t a PlayStationhöz, de az eleinte csak az Xperia Z3 típusú mobiltelefonoknál működött, később azonban PC-re és Mac-re is megérkezett.

A funkció lényege, hogy az iPhone és iPad tulajdonosok mobileszközeikre továbbíthatják (streamelhetik) a Sony konzoljának, illetve a televízión megjelenő képeket. Mindez wifin is megoldható, de ilyen esetben a legjobb, ha a gép eleve kábelről csatlakozik a hálózatra, úgy biztosan stabil lesz a kapcsolat.

A funkció használatához a 6.50-es verziószámú frissítést kell letölteni a PlayStation 4-re, a tetszőleges Apple-eszközre pedig telepíteni az App Store-ból leszedhető Remote Play appot. A funkció azokban a háztartásokban jöhet jól, ahol többen is vannak, a délutáni/esti órákban pedig többen is befoglalnák a televíziót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások