És akkor az Apple belép a videojátékos világba: 100 új játékkal jön az Arcade

És akkor az Apple belép a videojátékos világba: 100 új játékkal jön az Arcade

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A videojátékosoknak is tartogatott meglepetést az Apple hétfő esti bejelentése. Jön az Arcade, és vele egy rakás minőségi program.

Tőle szokatlan vizeken, a videojátékok világában is megpróbál labdába rúgni az Apple, amelyhez természetesen új szolgáltatás is tartozik. Úgy hívják: Arcade.

A cég hétfő esti bejelentésén elhangzottak szerint egy előfizetéses rendszerről van szó, ám a Google Stadiájával ellentétben az itt elérhetővé tett programok futtatásához nem feltétlenül kell majd internet.

Az Arcade már kezdetben 100 exkluzív, és az Apple ígérete szerint az App Store-os tartalmaknál is minőségibb játékokhoz enged majd hozzáférést mobilon, desktopon és televízión egyaránt. Vagyis nem kizárólag iPhone-on vagy iPaden fognak működni.

Az Apple ígérete szerint egyik programban sem lesznek reklámok, illetve megvásárolható, a haladást elősegítő extrák. Aki kifizeti az egyelőre ismeretlen összegű havidíjat, teljes hozzáférést kap a címekhez, melyek fejlesztői és kiadói között olyan vállalatok akadnak, mint a Cartoon Network, a SEGA és a LEGO. A vállalat a biztonságra is nagy gondot fordított, így a programok egyike sem gyűjt majd információkat a használójáról.

Bár a havidíj összegét illetően még csak körülbelüli ár sem került szóba, annyit azért elárult Tim Cook, hogy a családtagok számára egy előfizetés is elég lesz, mert az egyes címeket egymással is megoszthatják majd az egy háztartásban élők. A szolgáltatás ősztől válik elérhetővé több mint 150 régióban, és gyaníthatóan Magyarországra is jön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások