Úrrá lett a Samsung a Galaxy Fold problémáján?

Úrrá lett a Samsung a Galaxy Fold problémáján?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem sikerült túl jól a Samsung összehajtható telefonjának bemutatkozása, azonban a gyártó állítólag máris úrrá lett a problémán.

Nagy várakozás előzte meg a világ legnagyobb mobilgyártójának összehajtható telefonját, azonban a Galaxy Fold nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az első tesztpéldányok csúfosan leszerepeltek, így a Samsung kénytelen volt elhalasztani a telefon piaci bevezetését. (Dörzsöli is eközben a tenyerét a Huawei.)

©

Az egyik legnagyobb problémát az jelentette, hogy többen – a szokott hagyományokat követve – eltávolították a képernyővédőt, holott ezt nem lett volna szabad megtenni. A legújabb koreai jelentés szerint a Samsung az új készülékek esetében már eltávolíthatatlanul építi be ezt a réteget a kijelzőbe, így ez utóbbi megfelelő védelem alatt marad.

A csuklópántoknál lévő rést is megszüntette a Samsung, ezzel – elvileg – elejét vette annak, hogy szennyeződések kerüljenek a hajlékony OLED kijelzőre, így elejét vette a legnagyobb gondnak. A források szerint a javított összehajtható telefonok június elején kerülnek piacra.

A mostani fiaskó után persze nagy valószínűséggel óvatosabbak lesznek már a felhasználók az összehajtható telefonnal. Mindenesetre az elkövetkező néhány hónapban kiderül, milyen hatása lesz a Galaxy Fold-problémának úgy összességében az összehajtható telefonok iránti keresletre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások