Megvan, melyik telefon kaphatja meg elsőként a Huawei operációs rendszerét

Megvan, melyik telefon kaphatja meg elsőként a Huawei operációs rendszerét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pletykák szerint nem kell már sokat várni rá, hogy élesben is bemutatkozzon a Harmony OS.

2017 óta dolgozik a Huawei azon az operációs rendszeren, ami csak az elmúlt hónapokban kapott igazán nagy figyelmet. Ennek oka, hogy az Egyesült Államok embargót hirdetett a kínai cég ellen, az első gyomrost pedig a Google vitte be, amikor megvonta tőlük az Android használatának jogát. A kínaiak ezért rákapcsoltak a fejlesztésre, aminek eredményeként péntek reggel hivatalosan is bemutatták a Harmony OS névre keresztelt operációs rendszert.

Bár a szoftvert nem csak okostelefonokra szánják, a leginkább mindenki arra kíváncsi, melyik lesz majd az első mobil, ami megkapja a platformot. Bár biztosat ezen a téren továbbra sem lehet tudni, a Teme felhasználónevű szivárogtató Twitteren azt írta,

a Huawei Mate 30 Lite

lehet az első készülék, ami a Harmony OS-szel érkezik. Igaz, nem mindegyik, ez ugyanis csak a kínai piacra szánt telefonokon lehet majd ott, vagyis a távol-keleti piacon kívül máshol nem lehet majd találkozni vele.

A Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro ezzel szemben az Android Q-t kapja meg, és az EMUI 10 kerül majd rájuk. Ha hihetünk Teme-nek, a Huawei szeptember közepén áll majd elő a mobilokkal.

Ha kíváncsi a Huawei újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.