Nem álltak meg a telefonnál: megjött a Huawei új okosórája, a Watch GT 2

Nem álltak meg a telefonnál: megjött a Huawei új okosórája, a Watch GT 2

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hosszú üzemidő és megnövelt hatótávolság jellemzi a Huawei új okosóráját, ami a víz alatt is képes pulzust mérni.

Hosszas várakozás után csütörtök délután a Huawei végre lerántotta a leplet az eddigi legerősebb okostelefonjáról, a Mate30 Próról, illetve megmutatta annak "kistestvérét", a Mate30-at is. Bár a telefon – a Huawei megfogalmazása szerint – feszegeti a határokat, erős kompromisszumot kell kötnie annak, aki használni szeretné a mobilt – például Magyarországon.

A telefonról korábban már szinte minden kiszivárgott, nemrég pedig arról indult el egy pletyka, hogy a cég több más terméket is bemutat majd a telefon mellett. Kiderült, az információ helyes volt, a kínai vállalat ugyanis elkészítette a Watch GT névre keresztelt okosóra második generációját, a Watch GT 2-t.

A viselhető eszközből rögtön két méret is érkezett: egy 42 és egy 46 mm átmérőjű változat. A Watch GT 2 üzemideje megegyezik az elődjével, vagyis átlagos használat mellett elég 14 naponta feltölteni. Ha navigálni akarunk vele, akkor 30 órát bír a készülék, ha zenét hallgatunk vele (nagyjából 500 zeneszám fér el rajta), akkor 24-et, míg telefonálni 10 órán át tudunk vele, mielőtt lemerülne. A Huawei nem hagyta ki a ziccert, hogy ezt összevesse az Apple okosórájával, az Apple Watch 4-gyel.

©

A Watch GT 2 mikrofont és hangszórót is kapott, Richard Yu elmondása szerint pedig jelentősen javult a Bluetooth hatótávolsága, így akár 150 méterről is képes összekapcsolódni az okostelefonnal.

©

Az óra belsejében a saját fejlesztésű Kirin A1 processzor dolgozik, ez teszi lehetővé többek között azt is, hogy 15 különböző tevékenység esetén számolja az elégetett kalóriákat.

©

További érdekesség, hogy a készülék 50 méterig vízálló, és képes a víz alatt is mérni a viselője pulzusát.

©

A készüléket októbertől lehet majd megvásárolni. A 46 mm-es változat ára 249 euró (kb. 83 ezer forint), míg a 42 mm-es verzióért 229 eurót (kb. 76 ezer forint) kell majd kifizetni.

Ha érdeklik a Huawei-jel kapcsolatos fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások