Kiszivárgott fotó: ilyen a Motorola nagy klasszikus telefonjának most érkező, összehajtható kiadása

Kiszivárgott fotó: ilyen a Motorola nagy klasszikus telefonjának most érkező, összehajtható kiadása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hivatalos bejelentés előtt már valós fotó szivárgott ki a modern köntösbe öltöztetett Motorola Razr telefonról. Izgalmas és kecses lesz az újdonság, legfeljebb az ára lesz kicsit lelombozó.

Már hónapok óta hallani arról, hogy a Motorola elindítja közkedvelt Razr telefonjának 2019-es változatát, amely – igazodva a legújabb trendekhez – a kijelzőjét illetően is összehajtható lesz. A megújult Razr bemutatójára november 13-án kerül majd sor, ám egy marketinganyagból már ki is került egy valós fotó, s a holland Mobielkopen oldal jóvoltából szét is spriccelt a neten.

A képről kiderül, hogy a gyártó igencsak közel maradt kedvelt modellje eredeti külleméhez. A klasszikus kagyló alakú telefon egy női tenyérben látható, ami jelzi, valóban kompakt készülékről van szó. A telefon alja is olyan, mint a klasszikus elődé, csupán egy kis gomb jelenti a különbséget, ami vélhetően az ujjlenyomat-olvasót rejti. A kagylórészen egy kiemelkedő dudor látható, ami valószínűleg kamerát (szelfikamerát?) rejt.

©

A fotó ellenére jó pár kérdés még tisztázatlan. Például hogy mi a helyzet a hátoldali kamerákkal (lesznek-e egyáltalán), és például hogy bevet-e más színeket is a gyártó. Az mindenesetre szinte biztosra mondható, hogy a karcsú összecsukható kivitel az egyetlen olyan jellemző, amit a Motorola megtartott a 15 éve bemutatott telefonjából, a mostani modellt ugyanis telepakolta jelentős fejlesztésekkel.

Az eddig kiszivárgott specifikációk szerint a készüléket nyolcmagos Snapdragon 710 lapkakészlet hajtja, ami a Qualcomm Kryo 360 architektúrájára épül (két ARM Cortex-A75 2,2 GHz-en és hat ARM Cortex-A55 1,7 GHz-en). A GPU a Qualcomm Adreno 616-os verziója. 4 GB + 64 GB, illetve 6 GB + 128 GB memóriaváltozatokról hallani. Állítólag lesz egy kisebb, 600 x 800 képpontos kijelző is a fő, 6,2”-es OLED kijelző mellett. Az akkumulátort 2730 mAh-sra tippelik.

Az elemzők becslése szerint a készülékbe épített innováció az árat is befolyásolja majd, amit 1500 dollárra (körülbelül 440 ezer forintra) taksálnak. Éppen ez az ár akadályozhatja meg abban, hogy akkora sikert érjen el majd, mint az elődje, amelyből több mint 130 millió darabot értékesítettek szerte a világon.

Ha máskor is értesülni szeretne a legérdekesebb új mobilokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.