"A gyűlölet és a szorongás táptalaja": Dua Lipa kemény véleményt mondott a közösségi oldalakról

"A gyűlölet és a szorongás táptalaja": Dua Lipa kemény véleményt mondott a közösségi oldalakról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A világ jelenlegi egyik legnépszerűbb énekese most Dua Lipa, aki a BBC Breakfast című műsorának nyilatkozott arról, miként is éli meg a közösségi média mindennapjait.

Már már nyilvánvalóvá vált, hogy a közösségi oldalaknak nemcsak pozitív hozadéka lehet – például, hogy a világ távoli pontján élő ismerősünkkel is képesek vagyunk valós időben beszélgetni –, negatív hatással is lehet a felhasználókra. Erre hívta fel a figyelmet a világ egyik legnépszerűbb popsztárjaként 4,2 millió facebookos és 35,2 millió instagramos követővel rendelkező Dua Lipa is a BBC Breakfast legutóbbi adásában.

Hasonló állásponton van Selena Gomez is, aki a Cannes-i Filmfesztiválon arról beszélt, a közösségi média ártalmas a generációja számára.

Az énekes szerint a közösségi média a "gyűlölet és a szorongás" táptalaja, ezért arra kérte a felhasználókat, próbáljanak meg kedvesebbek lenni egymáshoz. A 24 éves sztár saját bevallása szerint van, hogy napokon keresztül nem olvas kommenteket, így védi saját lelki nyugalmát – idézi őt a BBC. Saját bevallása szerint bár az olyan platformok, mint a Twitter és az Instagram remek helyek is lehetnek, gyakran érez szorongást az arctalan trollok miatt.

"Sokan úgy érzik, bármit megtehetnek egy képernyő mögé bújva. Éppen ezért fontos, hogy a közösségi oldalakat csak addig használjuk, amíg szórakoztatnak. – amint feszültséget generálnak és szotongást okoznak, el kell távolodni tőlük."

Az énekes szerint éppen ezért arra kell törekedni, hogy ezek a platforomok kedvesebb hellyé váljanak, ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha egymáshoz is kedvesebbek vagyunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.