Konkurensekből közös pénzcsinálók: a Samsung szállít hajlékony kijelzőt a Xiaominak, Huaweinek

Konkurensekből közös pénzcsinálók: a Samsung szállít hajlékony kijelzőt a Xiaominak, Huaweinek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legújabb hírek szerint ebben az évben a Samsung látja el hajlékony kijelzővel a Xiaomit, sőt nagy vetélytársát, a Huaweit is.

Nagy volt a harc a múlt év elején a Samsung és a Huawei között, hogy melyikük áll ki előbb a nyilvánosság elé összehajtható telefonnal, végül ezt a sokbuktatós küzdelmet a koreai cég nyerte. Úgy tűnik azonban, hogy amikor üzletről van szó, máris háttérbe kerül a rivalizálás: az ET News értesülése szerint ugyanis idén a Samsung Display is fog hajlékony kijelzőket szállítani mind a Huaweinek, mind a Xiaominak.

©

A Huawei az LG-től és a BOE-től vásárolta a hajlékony kijelzőket a Huawei Mate X számára, azonban – írja az Android Headlines – mennyiségi és minőségi aggodalmak miatt kénytelen volt a Samsunghoz fordulni. A koreai forrás szerint a Samsung már meg is kezdte az összehajtható OLED panelek fejlesztését a Huawei számára. A kínai cég nagy valószínűséggel egy összehajtható telefonban fogja használni ezeket, amelyeket talán az év második felében fog bemutatni.

A mostanság gyakran emlegetett Huawei Mate X-utódhoz, a Huawei Mate Xs-hez még a BOE szállítja a paneleket – ennek a modellnek a bemutatását az idei mobil szakkiállítás, az MWC idejére várják. Viszont az év második felére is tervez összehajtható telefont a gyártó (Huawei Mate X 2?). Szóval érthető, hogy a Samsungtól függetlenül a Huawei nem szakít a BOE-vel, azonban kérdéses, hogy az Android telepítési lehetősége nélkül el fogja-e tudni nagy számban az összehajtható telefonokat.

A Xiaomi is hozzáadná ellátási láncához a Samsun Displayt. A gyártó korábban a Visionox hajlékony kijelzőjét használta három részbe hajtható prototípus telefonjánál. Hozamproblémák miatt viszont úgy döntött, hogy inkább átnyergel a Samsung kijelzőire. Jól értesült források szerint azonban a kijelző csak egy dolog, a Xiaominak problémái vannak a tervezéssel és az alkatrész-ellátással is, ezért nem valószínű, hogy 2020-ban kirukkolna összehajtható telefonnal.

Egyébként más kínai gyártók, például az Oppo és a Vivo is érdeklődnek a Samsung összehajtható OLED paneljei iránt, szóval nagy a valószínűsége, hogy a dél-koreai óriás bővíteni fogja ez irányú kínálatát. Ez viszont azt hozhatja magával, hogy csökkenhet a panelek ára, ami kedvező hatással lehet az összehajtható telefonok árára is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.