Rosszul járhattak néhányan, akik frissítették Pixel telefonjukat

Rosszul járhattak néhányan, akik frissítették Pixel telefonjukat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Valami nem százszázalékos a Google jelenlegi csúcstelefonjainak (a Pixel 4-eknek) az arcfelismerésével. Bár nem általános problémáról van szó, jó páran panaszkodnak rá a közösségi oldalakon.

Már néhány hónapja panaszkodnak a felhasználók a közösségi oldalakon, hogy a Pixel 4-ek arcfelismerése nem úgy működik, ahogyan kellene: a telefon nem ismeri fel jogos tulajdonosa arcát, még akkor sem, hogy ha újraregisztrálják az arcot, vagy újraindítják a telefont. Szerencsére ez a probléma nem túlságosan széles körű.

November körül kezdtek felbukkanni ezek a problémák, és az elmúlt hónapokban – írja az Android Police – egyre gyakoribbá váltak. Sokak azután találkoztak az említett arcfelismeréses gonddal, hogy telepítették a Google egyik biztonsági frissítését.

Az érintettek számára két kissé eltérő hibaüzenet jelenik meg, amikor megkísérelik használni az arcfeloldást: "Az arc nem ellenőrizhető. Nem áll rendelkezésre hardver", illetve: "Az arc nem ellenőrizhető. Próbálkozzon újra.” Ráadásul az arccal kapcsolatos adatok törlése, valamint újbóli bevitele nem oldja meg a problémát.

Voltak, akik értesítést kaptak, hogy újra kell regisztrálniuk az arcfeloldást, ám a probléma ezután sem oldódott meg, sőt néhányan még a telefonon tárolt arcadatokat sem tudták törölni a Beállítások menüből. Ugyan voltak, akiknél a gyári reset megoldást hozott, de ez sem működött mindenkinél. Az Android Police mindenesetre jelezte a problémát a Google-nek, és a keresőóriás már dolgozik a megoldáson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.