60 milliárd forintot költött egy cégre az Apple, csak még azt nem tudni, miért

60 milliárd forintot költött egy cégre az Apple, csak még azt nem tudni, miért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Xnor.ai a mesterséges intelligencia területén végez kutatásokat, emellett a mobilfotózásban is érdekeltek. A céget most vásárolta fel az Apple.

Érdekes új céggel és annak munkatársaival bővült az Apple csapata, a vállalat ugyanis felvásárolta a Xnor.ai névre hallgató startupot – erről az Engadget írt.

A cupertinói gárdának ez az első akvizíciója idén.

Az Apple soha nem közöl részleteket a felvásárlásairól, és ez alól a mostani sem kivétel. Így azt sem tudni, mi céljuk van vele, milyen új szolgáltatást kívánnak bővíteni vele. Ugyanakkor a GeekWire szerint a startup főleg a mesterséges intelligencia területén végez kutatásokat, emellett kis erőforrás igényű eszközöket is gyártanak.

Szintén a GeekWire révén tudni, hogy a cég a számítógépes látás (computer vision) területén is kísérletezik: egy különleges appot készítettek, amely képes felismerni a fotón szereplő objektumokat. A sajtóban elterjedt hírek alapján többen úgy vélik, az Apple ezen az úton szeretne elindulni, s ezért volt szükségük a cégre.

A felvásárlás összege hivatalosan nem ismert, de az Apple állítólag 200 millió dollárt, átszámolva kb. 60 milliárd forintot fizetett a Xnorért. Érdekesség, hogy a Turi nevű, szintén AI-jal foglalkozó cégért is 200 millió tettek le az asztalra Tim Cookék. Azt az ügyletet viszont jóval korábban, 2016-ban hozták tető alá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.