12 milliárd lopott jelszót árult egy holland fiatal

12 milliárd lopott jelszót árult egy holland fiatal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy honlapról lehetett letölteni a kalózadatokat.

Hollandiában őrizetbe vettek egy 22 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 12 milliárd lopott jelszót árusított az interneten.

A holland rendőrség pénteki közlése szerint a titkos adatokat fizetés ellenében lehetett letölteni. A hatóságok a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölték, hogy ezek az információk személy szerint kiket érintettek.

Az ügyben a holland rendőrség szorosan együttműködött a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA), az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a brit rendőrség nyomozóival.

[Azt hiszi, biztonságos a jelszava? Írja be ide, és kiderül, mennyi idő alatt lehet feltörni]

A brit partnerszolgálatok értesítését követően a kiberbűnözés ellen küzdő holland szakértők a kelet-hollandiai Arnhem városában bukkantak a 22 éves gyanúsított nyomára. Két lakás átkutatása során a hatóságok professzionális berendezéseket foglaltak le, amelyek segítségével a lopott adatokat a weleakinfo nevű honlapon ajánlották fel megvételre.

A nyomozás során egy másik 22 éves férfit is őrizetbe vettek Észak-Írországban. A honlapot az FBI időközben eltávolította az internetről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások