szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bill Gates egy nemrég virtuálisan megtartott egészségügyi konferencián arról beszélt, sem ő, sem Donald Trump járványügyi főtanácsadója, Anthony Fauci nem volt felkészülve arra, hogy ennyi összeesküvés-elmélet kel majd szárnyra róluk.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Amikor tavasszal beütött a koronavírus-járvány első hulláma, előkerült Bill Gates egy évekkel ezelőtt figyelmeztetése: arra hívta fel a világ kormányainak figyelmét, hogy egy újabb pandémia közeleg, ám erre nem áll készen a világ. Azóta kiderült, igaza lett, és még nyilvánvalóbbá vált, hogy érdemes a szavaira odafigyelni. Mindent azonban ő sem láthatott előre.

A hét elején, online megrendezett STAT Summit egészségügyi konferencián Bill Gates is részt vett. Arról beszélt, nem gondolta volna, hogy a koronavírus-járvány kapcsán ennyi összeesküvés-elmélet lát majd napvilágot, azt pedig végképp nem gondolta volna, hogy ezek egy jelentős részének ő lesz a főszereplője, illetve alanya – számolt be róla a Mashable.

©

Bill Gates kapcsán a legelterjedtebb konteó, hogy valójában azért akarja beoltatni az embereket – a védőoltással, amit a koronavíus ellen fejlesztenek, és amelynek kutatásait a Bill és Melinda Gates Alapítvány is finanszírozza –, hogy chipet ültessenek vele az emberekbe. Az elmúlt hónapokban az összeesküvés-elméletek miatt gyakorlatilag ő lett a koronavírus Soros Györgye.

Mint mondta, sem ő, sem az amerikai főjárványügyes Anthony Fauci nem volt erre felkészülve. Így azon kívül, hogy folyamatosan beszélnek az igazolható tényekről, hirtelen nem is lett jobb ötletük arra, mit kellene tenni az álhírcunami megzabolázásához.

Az Egyesült Államokban nemrég egy reprezentatív felmérés keretében 1040 embert kérdeztek meg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos téves információkról. Kiderült, 13 százalékuk valóban elhiszi, hogy Bill Gates áll a járvány mögött, 25 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy azért "találták ki" a vírust, hogy egy veszélyes vakcinával "leoltsák" az amerikaiakat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Engedélyezte az MNB a Hungarikum Alkusz tulajdonszerzését a CIG Pannónia Életbiztosítóban

Engedélyezte az MNB a Hungarikum Alkusz tulajdonszerzését a CIG Pannónia Életbiztosítóban

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből