Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata

Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy a valószínűsége annak, hogy néhány hónapon belül megjelenik a Galaxy S21 rajongói kiadása, a Galaxy S21 FE. Egy kiszivárogtatásnak köszönhetően akár „képben is lehetünk” azzal kapcsolatban, hogyan fog kinézni.

Nagy siker volt a tavalyi Galaxy-csúcsmodell, a Galaxy S20 „rajongói kiadása” (Galaxy S20 FE), ugyanis a remek specifikációkat vonzó árcédulával kombinálta a Samsung. Nem meglepő tehát, ha az idei zászlóshajó, a Galaxy S21 is kaphat egy hasonló változatot, ami akár már nyáron megjelenhet. A megbízhatónak tartott kiszivárogtató, Steve Hemmerstoffer (ismertebb nevén @Onleaks) már közzé is tette a készülék első renderelt ábráit, illetve azt is megosztotta, amit megtudott a telefonról.

©

A 155,7 x 74,5 x 7,9 mm-es készüléknek nagy valószínűséggel fényes fémkerete lesz. Első látásra pont olyan, mint a Galaxy S21, azonban a kameraházat alaposabban megnézve már feltűnhet az eltérés: a kameradudor itt be van építve, és közvetlenül a hátsó panelből áll ki. Ez egyszerűbb és hagyományosabb kialakításnak mondható. Ettől függetlenül ugyancsak hármas kamerarendszerről van szó, bár az olcsóbb ára miatt valószínűleg kevésbé prémium lencsékre számíthatunk.

©

A Galaxy S21 FE 4 milliméter magasabb és 3 milliméterrel szélesebb, mint a Galaxy S21, viszont ugyanolyan vastag. Miután nagyobb a készülék, a kijelzője is nagyobb: 6,4”-es 6,2” helyett. Hasonlóan az S21-hez, egyetlen, középen elhelyezett „lyukas” szelfikamerája van (Infinity O megoldás).

Ami az árat illeti, jó esély van arra, hogy a Samsung 700 dollárt ír majd az árcédulára (ez nagyjából 210 ezer forintnak felel meg), ami az egyik legkelendőbb 2021-es modellé avanzsálhatja a Galaxy S21 FE-t. Korábbi értesülésekből úgy tudni, hogy a Galaxy S21 FE mellett egy újabb Galaxy S20 FE is megjelenhet. Ezt a modellt elsősorban olyan piacokra szánják, ahol nem érhető el az 5G.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.