szerző:
- esel -

Ki foglalkozott Vona állítólagos identitásának állítólagos problémáival, ha nem Magyarország miniszterelnöke?

Méltó, de nem kicsit meglepő módon ért véget a miniszterelnök által gerjesztett legújabb pitiáner, személyeskedő lejárató kampány: a Fidesz-frakció sajtóosztálya olyan egymondatos közleménnyel próbált szabadulni a szoknyaügytől, ami kizárólag Orbánra üt vissza. (Nagyon félünk attól, hogy itten fejek fognak hullani.)

Bár Bayer Zsolt nevű kedves olvasónk egész cikket szánt annak, hogy valójában a Jobbik elnöke kezdte a buzizást hétfőn a parlamentben, írása csak azt erősíti, hogy kollégánk erős szövegértési gondokkal küzd. Vona Gábor ugyanis felszólalásában csak arra emlékeztette Orbánt, hogy ő rontotta el az olimpia ügyét, majd pedig

Nyuszi módjára, Tarlós István szoknyája mögé próbál bújni, pedig övé a felelősség, hogy az olimpiaszerető országból polgárháborús hangulatot hozott ki.

Először is szögezzük le, hogy aki kicsit is ismeri a nyulakat, tudja, hogy csak a legritkább esetben bújnak polgármesterek által hordott női ruhadarabok mögé, de az üzenet azért eléggé érthető. Vona kétségkívül képzavaroktól hemzsegő, de világos üzenetéből nehéz mást kiolvasni, mint azt, hogy Orbán gyáva, és hárítja a felelősséget. És akkor itt jön a képbe Magyarország miniszterelnöke, aki képes volt így reagálni Vona felvetésére:

Nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.

Ez is egyértelmű üzenet, magyarázni sem kell. A Vonát lebuzizó karaktergyilkos kampány újabb állomásához érkeztünk, amihez természetesen az kell, hogy a meleg mivoltot mindenki, kódoló és dekódoló is negatívumként értse, innentől a dolog működik. Vona és Volner János frakcióvezető is kifejezték teljes kiakadásukat, majd váratlan fordulattal jött a Fidesz-frakció sajtóosztálya, és imigyen próbálta lerázni a dolgot:

Vona Gábor identitásproblémái a Jobbik és nem Magyarország problémája, ezért nem kívánunk foglalkozni a témával.

Tényleg nem? Hát ki foglalkozott Vona állítólagos identitásának állítólagos problémáival, ha nem Magyarország miniszterelnöke, lásd fentebb? A Fidesz-frakció sajtóosztályának egymondatos kommunikációs bravúrja maga az öntökönszúrás par excellence. Nagyon reméljük, hogy a közlemény kiötlője névvel is vállalja majd a szerzőséget, és nem bújik más férfiak (vagy nők) szoknyája mögé.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!