Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán
Tetszett a cikk?

Ismét elbukott egy forradalom: végleg megszűnt a Klub64.

Ismét elbukott egy forradalom: végleg megszűnt a Klub64. Aki nem emlékezne: 2010 nyarán Toroczkai László egy belvárosi melegbárt alakított át "nemzeti szórakozóhellyé". A Glam hattyúdalként még helyet adott a Ribancok Éjszakája rendezvénysorozat aktuális állomásának, egymást nyaló-faló fiúkák, diszkózene őrjítő basszusokkal, csillámpor, csillámpor, csillámpor! Majd jöttek a betyárok. Nem sokat faragtak a helyen, egyszerűen csak Freddy Mercury képe helyére felakasztották Rózsa Sándort, RuPault becserélték Csínom Palkóra (vagy Savanyú Jóskára, ezt nem látni rendesen a fotókról), aztán hajrá, nyíljanak a tarsolylemezek, csilingeljen a jó magyar foréntos!

Volt is nagy médiakampány, hatalmas tervekkel: előadások neves politikusokkal, történészekkel, írókkal, költőkkel, kutatókkal, bor- és pálinkakóstolások, élő rádióműsorok, sajtóklub "a legnevesebb nemzeti újságírókkal". Ezt tervezték. Ehhez képest az egyetlen, a nyilvánosság ingerküszöbét elérő esemény az volt, amikor megvertek egy meleg srácot a klub előtt.

Nem jött be a biznisz, és erről kivételesen nem a zsidók tehetnek, hanem az ősmagyarok - legalábbis Toroczkai szerint. Tavaly november végén fakadt ki egy interjúban: "Gyakorlatilag csak mocskolódást kaptunk emiatt is az internethuszároktól, semmi sem volt jó nekik. Hiába volt ingyenes a koncert, a sarki éjjel-nappaliból hozták be pofátlan módon a sört, a vécét szétverték, a gipszkarton falat bezúzták, s ha szóltunk, még mi voltunk a rohadékok."

Szerintem a kukát is felgyújtották, hiszen az az alap, ugye. Szóval nem ment az üzlet, szegény Toroczkait elárulták a hívei (és nem csak itt: az említett interjúban az is elhangzik, hogy "a Magyar Jelen másfél hónapig szünetelt, a Székely Sziget és a Magyar Sziget fesztiválok visszaesést mutatnak"), a Klub64 honlapja már hónapok óta megszűnt, és mostanra Toroczkai is végleg kiszállt a betyárkocsma üzemeltetéséből.

Úgyhogy nyomás vissza, srácok!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi

Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi

Meghalt Spencer Davis beatlegenda

Meghalt Spencer Davis beatlegenda

Füstölt egy kórterem az Uzsoki Utcai Kórházban

Füstölt egy kórterem az Uzsoki Utcai Kórházban