Aki nem akar gyereket, annak a pszichiáternél van a helye?

Aki nem akar gyereket, annak a pszichiáternél van a helye?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgató-helyettese a köztévében azt találta mondani, hogy aki tudatosan nem akar gyereket, "lehet, hogy pszichológusnál van, de meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen".

A 444.hu bukkant rá egy beszélgetésre a köztévé Család-barát magazinjában. A műsor vendége kedden Pongrátz Tiborné, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgató-helyettese volt, a téma pedig az egyre csökkenő születések és házasságkötések száma.

A demográfus szerint Magyarországon a fő probléma a gyerektelenség és a szinglik számának növekedése. Ez pedig az individualizmus, az önzés és a hedonizmus irányában tolja el a társadalmat.

"Nem az van, hogy a magyar nők nem akarnak gyereket, hanem halogatják a szülést, és a végén kifutnak az időből. Aki tudatosan nem akar gyereket, olyan, hát lehet, hogy pszichológusnál van, de meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen. Tudatosan nem nagyon van ilyen" – fejtette ki velős véleményét a szakember. A műsort vezető Novodomszky Éva nem reagált semmit – írja a lap.