Tetszett a cikk?

A nasziríjai olasz támaszpont elleni terrortámadás miatt Japán egyelőre nem küld katonai segítséget Irakba - közölte a japán kormányszóvivő.

Fukuda Jaszuo szerint az olaszok elleni merénylet egyelőre lehetetlenné teszi, hogy Japán útnak indítsa a robbantás közelében, Dél-Irakban telepíteni szándékozott nem harcoló egységét. Az ázsiai szigetország Irak újjáépítésének támogatására küldött volna katonai segítséget az arab államba, de ennek feltételei egyelőre nem teljesülnek - hangoztatta Jaszuo.
Szerdán 19 olasz katona és civil, és kilenc iraki esett áldozatul annak a robbantásos támadásnak, amelyet hírek szerint négy öngyilkos merénylő követetett el. A sebesültek száma eléri a 100-at, közülük 20 olasz állampolgár. Giorgio Cornacchione tábornok, az iraki olasz kontingens vezetője - a német dpa hírügynökség jelentése szerint - itáliai televíziókkal azt közölte, hogy a merénylők két, összesen több száz kilogramm robbanóanyaggal megrakott járművet robbantottak fel a támaszpontnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV

Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak