Katyusák csapódtak egy libanoni erőműbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Öt rakétalövedék csapódott be csütörtökön az észak-libanoni Nahr el-Bared palesztin menekülttábor mellett egy villanyerőműbe - közölte a Tripoli környéki Deir Ammar település elöljárója és az NNA hivatalos libanoni hírügynökség.

A támadásban csak kisebb károk keletkeztek, és a létesítmény olajtárolóit nem érte találat. Szemtanúk beszámolója szerint a katyusa-rakéták a menekülttábor irányából érkeztek. Az erőmű biztonsági rendszere automatikusan leállította a létesítmény működését.

A Nahr el-Bared-i menekülttáborban május 20-a óta ádáz harcok zajlanak a libanoni kormányhadsereg katonái és a Fatah al-Iszlám palesztin iszlamista szervezet fegyveresei között. A múlt hónap közepe óta az iszlamista erők katyusákat is bevetnek. A harcokban eddig mintegy 200 személy, köztük 125 katona vesztette életét, de ezek az adatok nem tartalmazzák az iszlamisták emberveszteségeit, mert a mozgalom elesett harcosai a táboron belül maradtak, így a külvilág számára nem ellenőrizhetők.

A Nahr el-Bared környéki harc az 1990-es libanoni polgáháború óta a legvéresebb ütközetsorozat. A táborból eddig 31 ezren menekültek el az ellenségeskedések kezdete óta.

A magát az al-Kaida szövetségesének tartó Fatah al-Iszlám egy szíriai támogatású palesztin csoportból vált ki, s tagjai között libanoniak, palesztinok, valamint más arab országok állampolgárai vannak.