Slotáék törölték Európa térképéről Magyarországot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyarellenes Ján Slota vezette szlovák Nemzeti Párt (SNS) törölte Európa térképéről a jelenlegi Magyarországot.

Az Asics is lehagyta Magyarországot
A sportszergyár hasonlóan "hiteles" Európa-térképet rakott ki honlapjára. Tovább.
A pozsonyi kormánykoalícióban  részt vevő SNS honlapján olyan Európa térkép volt látható, amelyen a Dunántúl Ausztriához, a többi magyar terület pedig Szlovákiához tartozik, Magyarország pedig nem is létezik rajta.

Elemzők szerint nyilvánvaló, hogy a kormánypárt így akarta kiélni legfőbb ábrándját, hogy Magyarországot el kellene törölni a föld felszínéről. Emlékeztetnek arra, hogy Slota néhány évvel ezelőtt hallgatóságát buzdítva kijelentette: "üljetek harckocsira és tegyük földdel egyenlővé Budapestet". Idevág Slotának az a többször elismételt kijelentése is, miszerint Szlovákiában nincsenek magyarok, csupán magyarul beszélő szlovákok.

Slota lopott és tüzet okozott
Ján Slota fiatalkori múltját nem csak falusi szatócsboltok fosztogatása és nem csak ausztriai autólopások terhelik, mivel kiderült: 26 évvel ezelőtt egy üzem felelős dolgozójaként olyan műszaki jellegű
utasítást adott a beosztottjainak, amelynek nyomán a nyitranováki (Nováky) hőerőműben hatalmas tűz keletkezett. Slotát a bíróság gondatlanságért - két és fél évre szóló felfüggesztéssel - egy év szabadságvesztésre és pénzbírságra ítélte - derítette ki szerdán a SITA hírügynökség, melynek értesülését az illetékes bíróság is megerősítette. (MTI)
A nacionalista párt a rendszerváltás óta azzal riogatja a szlovákokat, hogy a magyarok autonómiát akarnak, s ennek nyomán majd Szlovákia déli területeit el akarják csatolni. A párt kezdetektől azt hirdeti, hogy az egykori magyar királyságot megjelenítő Nagy-Magyarország térképek Szlovákia területi integritását fenyegető üzenetek.

Slotáék igencsak sajátos térképére a média is felfigyelt és magyarázatot keresett, az SNS  azonban adós maradt a válasszal, majd a Magyarország nélküli Európa térképet is eltüntette honlapjáról. 

Szerdán délután végül Jana Benková, az SNS sajtótitkára a TASR szlovák hírügynökségnek azt a magyarázatot adta, hogy a térkép a párt internetes fórumára bejelentkező egyik olvasó hozzászólásának a csatolmányaként került a honlapra. 

Az SNS szabályos időközökben megvizsgálja a honlapjára beérkező hozzászólásokat, és reagál azokra -  állította a szóvivő, amivel bizonyára arra utalt,  hogy a párt egy ilyen alkalommal "szűrte ki" honlapjáról a térképet. Időközben megjelent, nem megerősített értesülések szerint a térkép nem néhány napja, hanem tavaly november óta volt látható az SNS honlapján.