Hillary Clinton az Obama mögötti összefogásra hívta fel híveit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A New York-i szenátor kijelentette: a demokraták nem engedhetik meg maguknak, hogy a csalódottság, amely a jelöltségért folytatott küzdelem során keletkezett, csökkentse Obama esélyeit novemberben.

© AP
Clinton bizakodó hangon közölte, hogy a Demokrata Párt egyesült erővel és új lendületet nyerve fejezi majd be a konvenciót, de ez a folyamat szerinte nem lesz könnyű. A volt first lady ezzel csatlakozott az egységet szorgalmazó más pártvezetőkhöz, akik mindenképpen el akarják kerülni, hogy Clinton elégedetlen hívei nyílt lázadást kezdeményezzenek. A Clinton mellett elkötelezettek szerint a New York-i szenátor asszonnyal szemben tisztességtelenül jártak el az előválasztásokon.

Demokrata tisztviselők állítólag olyan forgatókönyvről egyeztetnek a háttérben, hogy az elnökjelöltségről történő szerda esti, államonkénti voksolást egy idő után lezárnák az Obama melletti egységes kiállás jegyében. Először Clintonra és Obamára is adnának szavazatokat, később azonban, néhány állam voksai után, például New Yorkot követően Hillary Clinton arra szólítaná fel a küldötteket, hogy egységesen Obamát támogassák. Clinton - aki kedd este mond beszédet a kongresszuson - előzetesen közölte: ő Obamára adja voksát, de nem utasíthatja híveit, hogy ugyanígy cselekedjenek.

Hozzászólások