Domogyedovói merénylet: többeket őrizetbe vettek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több gyanúsítottat őrizetbe vettek, és vannak feltételezések arról is, hogy kik szervezték a 36 ember és a merénylő életét kioltó akciót.

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren elkövetett öngyilkos merénylet ügyében több gyanúsítottat őrizetbe vettek, és vannak feltételezések arról is, hogy kik szervezték a 36 ember és a merénylő életét kioltó akciót - jelentette Dmitrij Medvegyev elnöknek csütörtökön Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója.

Medvegyev határozottan bírálta a tisztségviselőket, amiért olyan nyilatkozatokat tettek, hogy a merényletet felderítették. "Teljesen megengedhetetlennek tartom, hogy bárki egy bűncselekmény, különösen egy ilyen súlyos ügy felderítéséről nyilatkozzon, amikor még nem zárult le a nyomozás, nem készült el, és nem került a bírósághoz a vádirat, nincs ítélet, és így jogerőre sem emelkedhetett" - mondta az államfő. Hozzátette: amit jelentettek neki, az pusztán annyi, hogy van előrelépés a nyomozásban, s ez üdvözlendő. Bortnyikov szerint a merénylőnek közvetlenül segítséget nyújtó személyek neve ismert, őket körözik. 

Az FSZB igazgatója beszámolt arról is, hogy a merénylő szervezetében nagy mennyiségű kábítószert és pszichotrop szert találtak. Alekszandr Basztrikin, a nyomozati bizottság elnöke arról tájékoztatta az államfőt, hogy két nappal a merénylet után már sikerült azonosítani az öngyilkos merénylőt, és a nyomozás már arról is adatokkal rendelkezik, hogy a terrorista családtagjainak is részük volt a merényletben.