Kieshet a szlovák kormánypárt, az MKP a kanyarban sincs

Kieshet a szlovák kormánypárt, az MKP a kanyarban sincs

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A szlovák kormányzó párt, az SDKÚ haldoklik, a Híd-Most párt ugyan bekerülne a parlamentbe a március 10-i választásokon, de az MKP sehol sincs - írja a Parameter.sk szlovákiai hírportál egy közvélemény-kutatásra hivatkozva.

A SANEP közvélemény-kutató intézet 3584 fős reprezentatív mintán készített választási prognózist a Nový Čas napilap számára, amely szerint a Smer-SD 39 százalékon áll, az SDKÚ-DS támogatottsága mindössze 4,9 százalék, a Híd 7,2 százalékkal a negyedik befutó, a Magyar Koalíció Pártja nem éri el a három százalékot sem - írja a Parameter.sk. A parlamentbe jutáshoz meg kell haladni az 5 százalékos támogatottságot.

A Smer-SD mögött a KDH 11,7 százalékkal, meglepetésre harmadik az Egyszerű Emberek 8,3 százalékkal, utánuk pedig a Híd következik - eredményük 7,2 százalék - írja a lap.

©

A február 23-29. között végzet felmérés eredményei szerint bejutna a parlamentbe a csalással gyanúsított 99% mozgalom (5,7 százalék), az SaS (5,6 százalék), valamint a Szlovák Nemzeti Párt (5 százalék) is, ám Mojsejová pártjának négy százalékot mértek, az MKP pedig azok között az összesen 8 százalékra taksált pártok között van, akik egyenként nem érték el a 3 százalékot sem.

Az előrehozott választások március 10-én lesznek Szlovákiában - emlékeztet a lap.