Meglátogatta az aurorai lövöldözés sebesültjeit Christian Bale

Meglátogatta az aurorai lövöldözés sebesültjeit Christian Bale

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felkereste az aurorai mészárlás helyszínét kedden Christian Bale, a Batman-trilógia sztárja. Közben elérte a kétmillió dollárt azon adományok értéke, amelyet a moziban megsebesített vagy lelőtt áldozatok és hozzátartozóik megsegítésére gyűjtöttek össze - közölte John Hickenlooper, Colorado állam kormányzója.

Az adományozók között van Warner Bros, a Batman-filmeket gyártó vállalat is. A tragédia a legújabb rész bemutatóján történt: péntekre virradó éjjel, kevéssel éjfél után a 24 éves James Eagan Holmes tüzet nyitott az aurorai premier közönségére. Az ámokfutó 12 embert megölt és 58-at megsebesített.

©

"Az igény óriási és arra számítunk, hogy az alap exponenciálisan növekszik majd. A pénz segítségére lesz a felgyógyulásban és életük újjáépítésében mindazoknak, akikre ez a tragédia lesújtott" - írta közleményében a kormányzó.

Az aurorai kórházban ápolt áldozatokat kedden felkereste Christian Bale, az új Batman-trilógia sztárja. A filmsztár két és fél órát töltött a helyszínen, ahol öt sebesülttel, több orvossal és a kormányzóval is tárgyalt.

©

Vasárnap Barack Obama elnök járt Aurorában. Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője kedden azt mondta, hogy Obama hamarosan foglalkozik a fegyvertartás kérdésével, de részleteket nem említett. Michael Bloomberg  New York-i polgármester a napokban felszólította a következő fehér házi négy évért versengő két politikust, hogy foglaljon állást a fegyverhez jutás kérdésben, ám eddig ezt sem az elnök, sem leendő republikánus kihívója, Mitt Romney nem tette meg.

A támadás indítéka továbbra is ismeretlen, de talán valamelyest megvilágítja a hátteret a TMZ internetes pletykalap kedden közölt információja, amely szerint Holmes közeledését az elmúlt hetekben három bejelölt nő is visszautasította az AdultFriendFinder.com partnerkereső portálon. A fiatalember erre június 5-én jelentkezett fel. Gimnáziumi iskolatársai szerint egyébként a fiatalembernek az elmúlt években egyetlen barátnője sem volt.

Az aurorai mészárlás gyanúsítottjának a bíróságon történt hétfői, élőben közvetített megjelenése után többen is pszichológusokat szólaltattak meg arról, hogy épelméjű lehet-e a narancssárgás vörösre festett hajú, zavarodottan viselkedő fiatalember, aki Jokerként - Batman gonosz ellenfeleként - mutatkozott be az őt letartóztató rendőröknek. A vélemények eltértek azzal kapcsolatban, hogy Holmes megjátssza-e magát, avagy természetes-e a viselkedése. Abban viszont egyetértettek, hogy a szakembereknek a tisztánlátáshoz alapos vizsgálatra lesz szükségük.  

©

A tanulmányok terén kitűnő képességűnek mondott Holmes egyébként a Coloradói Egyetemen folytatott ideggyógyász doktoranduszi tanulmányaira évi 26 ezer dolláros szövetségi ösztöndíjat kapott a bethesdai központú Nemzeti Egészségügyi Intézettől - tudta meg a CBS televízió. A fiatalember júniusban valamiért otthagyta az oktatást, amelynek 35 részvevője közül csak hatan részesültek hasonló támogatásban.

Az elmúlt napokban Egyesült Államok-szerte legkevesebb 3 olyan embert vettek őrizetbe, aki gyanús viselkedése valamilyen módon kapcsolatba hozható az új Batman-filmmel. Maine államban gyorshajtás miatt szombaton megállított Timothy Courtois-t azért tartóztatták le, mert a kocsijában lőfegyvereket találtak, amelyekkel - mint bevallotta - egy volt munkaadóját akarta megölni. Courtois állítólag a mozibemutató után kapott "ihletet" a gyilkoláshoz.

Az 52 éves Clark Tabort a dél-kaliforniai Norwalkban azért vitték be, mert egy mozielőadáson ordítozni kezdett, hogy olyat tesz, amilyen Aurorában történt. A kiérkező rendőrök a hátizsákos férfinél nem találtak fegyvert. Az arizonai Sierra Visában az ugyancsak hátizsákot viselő, 27 éves Michael William Borboa okozott pánikot azzal, hogy részegen próbált meg beülni a Sötét lovag - Felemelkedés vetítésére.

©

A film egyébként a tragédia ellenére rendkívül sikeres: a Warner Bros 160,9 millió dolláros bevételt jelentett a hétvégén, amellyel az új Batman-trilógia befejező darabja minden idők harmadik legsikeresebb premierfilmje.