Bombariadó miatt bukott le egy körözött légi utas

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Többszörösen átkozhat egy hamis bombariadót egy amerikai férfi: nem elég, hogy elszenvedője volt, és a repülőgép visszavitte a többi utassal az indulási helyre, még le is csukták, mert kiderült, hogy körözik.

A 29 esztendős Christopher Shell Philadelphiából éppen azért tartott hazafelé Dallasba repülővel, hogy születésnapját ott ünnepelje meg.

Útközben azonban bombariasztást kapott a pilóta, és visszafordította a gépet Philadelphiába, ahol azután a rendőrség öt embere pisztolyt szegezve rontott a férfira leparancsolva a gépről.

Mint kiderült, telefonon valaki azt mondta a rendőrségnek, hogy egy Christopher Shell nevű utas folyékony robbanóanyagot csempészett fel egy légijáratra. Az utaslisták gyors ellenőrzése ki is adott egy ilyen nevet, ami azután elindította a Philadelphia-Dallas járat, de főként Shell kálváriáját. 

A rendőrség alaposan átkutatta a repülőt, ám nem talált semmit, Shell-lel kapcsolatban azonban igen: kiderült, hogy körözik Texasban, méghozzá kiemelten.

Hogy miért, azt nem közölte a rendőrség. A telefonáló kiléte is ismeretlen, az indíttatások közül pedig azt sem lehet kizárni, hogy esetleg Shell egy cimborája viccelt születésnapi tréfaként.