Megerőszakolta és megölte 5 éves lányát - szabadon engedték a szaúdi papot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kislányt törött koponyával, gerinccel, bordákkal, karral találták meg, emellett kiterjedt sebek és égési sérülések borították a testét. Meg nem erősített hírek szerint a kislányt meg is erőszakolták és fel is gyújtották. Az apa szabadulásának hírét nagy közfelháborodás követte, a királyi család járt közben annak érdekében, hogy szigorúbb büntetést kapjon.

A szaúdi királyi család közbelépésére mégsem engedték szabadon azt a szaúdi tévéműsorokból ismert prédikátort, aki a gyanú szerint megölte ötéves lányát - adta hírül az Independent.

Fayhan al-Ghamdi szabadulásának hírét nagy felháborodás követte. Az imámot ugyanis azzal vádolták, hogy agyonverte ötéves lányát, Lamát, majd szabadon engedték, miután a férfi beleegyezett, hogy 50 ezer dollárnak megfelelő összegű vérdíjat fizet gyermeke anyjának. Ez az összeg egyébként a fele annak, amit egy fiúgyermek életéért kellett volna fizetnie az apának.

A kislányt törött koponyával, gerinccel, bordákkal, karral találták meg, emellett kiterjedt sebek és égési sérülések borították a testét. Meg nem erősített, szociális munkásoktól származó hírek szerint a kislányt meg is erőszakolták és fel is gyújtották.

Al-Ghamdi elismerte, hogy kábellel és bottal verte a gyermeket, miután kétségek támadtak benne azzal kapcsolatban, hogy az ötéves kislány még szűz. A kislányt előzőleg orvoshoz is elvitte, hogy megállapítsa a kislány szüzességét.

Az eset nagy közfelháborodást váltott ki Szaúd-Arábiában, sokan a prédkiátor kivégzését kívánják. Bár az ország törvényei legendásan szigorúak, apákat, férjeket nem végezhetnek ki azért, ha saját gyermekeiket, feleségüket ölik meg.

Al-Ghamdi mindössze néhány hónapot töltött börtönben, majd egy bíró úgy ítélte meg, hogy a vérdíj és az elzárva töltött idő elegendő büntetés a gyilkos apának, és szabadon engedte.

A szaúdi igazságügyi minisztérium kedden közleményt adott ki, miszerint a pap a börtönban marad, és az ügy folytatódik. Rijádi források szerint a királyi család tagjai a népharag hatására léptek közbe az ügyben.