Elengedték az ismert észt hírportál orosz kiadóját egy nap után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az észt rendőrség elengedte szerdán Alekszandr Kornyilovot, a BaltNews.ee orosz nyelvű észt hírportál előző nap őrizetbe vett felelős kiadóját, az orosz állampolgárságú férfi azonban egy évig nem hagyhatja el a balti ország területét - jelentette a postimees.ee című tallinni hírportál.

A BaltNews.ee átmenetileg felfüggesztette működését szerdán, napközben azonban újrakezdte a híradásokat.

Az orosz nyelvű hírportál korábbi közleménye szerint Kornyilovot törvénysértő körülmények között vették őrizetbe, és a lakásán végzett házkutatás során lefoglalták a család számítógépeit és mobiltelefonjait.

A BaltNews.ee azt írta, hogy a Kornyilov család és a hírportál könyvelője ellen nemrég vizsgálatot indítottak az észt hatóságok. Hozzátették, az észt határőrség tagjai rendszeresen megállítják és tüzetesen átvizsgálják Kornyilov rokonait az orosz-észt határon szúrópróbaszerűen végzett ellenőrzések során.

Oroszország tallinni nagykövetsége szerint Kornyilovot adócsalással gyanúsítják az észt hatóságok. Ugyanakkor visszautasították a helyi médiában megjelent értesülést, miszerint a férfit azért vehették őrizetbe, mert sikkasztott volna az Észtországban élő orosz állampolgárok támogatására szánt orosz állami pénzekből.