Bekamerázta a szállodát a Las Vegas-i mészáros, mielőtt lövöldözni kezdett volna

Bekamerázta a szállodát a Las Vegas-i mészáros, mielőtt lövöldözni kezdett volna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra sem tudják, mi motiválhatta az elkövetőt, a barátnőjétől remélnek segítséget a hatóságok.

Stephen Paddock, a Las Vegas-i tömegmészárlás elkövetője kamerákat helyezett el a szállodában és tette előtt nagy összeget utalt át a Fülöp-szigetekre – jelentette be szerdára virradóra Joseph Lombardo, Clark megye seriffje sajtóértekezleten.

A tette után öngyilkosságot elkövetett Stephen Paddock a szállodai szobájában és a folyosón is kamerákat helyezett el. A rendőrség feltételezése szerint a 64 éves férfi azt figyelhette, hogy közelít-e valaki a szobájához.

Kedden nyilvánosságra hoztak néhány videófelvételt, amelyből kiderül, hogy Paddock a sorozatokat 9-11 perc alatt adta le.

A nyomozók összesen 47 lőfegyvert találtak három átfésült helyszínen: Paddock hotelszobájában, Mesquite városi otthonában és egy másik hozzá köthető renói ingatlan területén.

Az amerikai sajtó megjelentette azokat a brit the Daily Mail című lapban közölt fotókat is, amelyek a szállodai szobát mutatják, a képeken egy halott férfi – feltehetően a tettes – lába látszik, valamint a szobában szanaszét heverő fegyverek.

A rendőrök egyelőre sötétben tapogatóznak Paddock indítékát illetően. Lombardo seriff újságíróknak hangsúlyozta: gondosan kitervelt akcióról volt szó, erre utalnak a szállodában talált lőfegyverek típusai és a rengeteg lőszer is. "Nagyon részletesen eltervezte, és biztos vagyok abban, hogy minden körülménnyel számolt" – fogalmazott a seriff.

Bár a hétfői hírek még arról szóltak, hogy Marilou Danleyt, Paddock barátnőjét tisztázták a rendőrök, kedden Lombardo azt mondta, a nőnek mégis köze lehet a történtekhez. Újra kihallgatják, mert azt remélik, hogy segíthet az indítékok feltárásában.

A kedd esti hírek szerint az ausztrál állampolgárságú Danley szülőhazájában, a Fülöp-szigeteken tartózkodik, bár Robespierre Bolivar, a Fülöp-szigetek külügyminisztériumának szóvivője azt nyilatkozta, hogy információik szerint a nő nincs már az országban.

Szintén rendőrségi források hozták nyilvánosságra, hogy Stephen Paddock a tette elkövetése előtti héten százezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az átutalás pontosan mikor történt és ki volt a címzettje. Az FBI a fülöp-szigeteki hatóságokkal együttműködve dolgozik a részletek felderítésén.

Donald Trump amerikai elnök, mielőtt Puerto Ricóba indult a hurrikán károsultjainak meglátogatására, újságíróknak azt mondta: Stephen Paddock "tébolyult" ember volt.

Hozzászólások