Kiskorúak miatt szállt rá a Tinderre a brit kormány

Kiskorúak miatt szállt rá a Tinderre a brit kormány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt három évben 30 gyereket erőszakoltak meg, akik hamisan adták meg életkorukat a legnépszerűbb társkeresőkön.

Hivatalos levélben vár magyarázatot a legnépszerűbb társkereső alkalmazásoktól a brit kormány arra, mit tesznek a kiskorúak biztonsága érdekében. Jeremy Wright, a kultúráért, médiáért és sportért felelős államtitkár hozzátette: ha nem kap kielégítő választ, további lépéseket tesz a szigorításért – írta a The Guardian.

A Sunday Times közérdekű adatigénylésre hivatkozva a hétvégén azt írta: Nagy-Britanniában 2015 óta több mint 30 kiskorút erőszakoltak meg, akik hamisan adták meg életkorukat a társkeresőkön. További hatvan esetben pedig elcsábították vagy szexuálisan kihasználták őket. A legfiatalabb áldozat nyolc éves volt. A múlt héten egy 28 éves manchesteri férfit két és fél év börtönre ítéltek, miután a lakására hívott egy lányt, aki 19 évesnek adta ki magát. Az csak később derült ki, hogy a partnere mindössze 12 éves volt, és álnevet adott meg.

Nyilatkozatában mind a Tinder, mind pedig Grindr képviselői azt állították, folyamatosan dolgoznak azon, hogy kizárják a kiskorúakat az alkalmazásból.

A Tindernél tavaly komoly biztonsági rést talált egy kiberbiztonsági cég, a szakemberek szerint hackerek könnyen ellophatják a társkereső alkalmazáshoz tartozó személyes adatainkat, azokat ugyanis semmilyen titkosítás nem védi.


Hozzászólások